Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det tar en jäla tid för dig att äta numera. Det är precis som njöt du mera av den, maten, drycken. Märkligt i sanning. För bara någon tid sedan kunde du som skyffla i dig för att hinna med så mycket annat. Då hade du ej tid att njuta


X, som i frid och längtan





Personen du söker kan inte nås för tillfället och trots att just Nås är en ort, dock icke en gruva, är det till ringa tröst för någon som du. Personen du älskar så högt ligger i badet, står i duschen, är ute i garaget, pulsar i snön på väg till eller från butiken, sitter och glor på morgonteve eller har den andra telefonen i handen i väntan på grönt ljus samt tillfällen att förränta.
Personen du håller så väl närmast fantastiskt mycket av har annat för sig, har inte tid att prata med dig nu. Ibland får den stundom så vackert självgående individen helt enkelt klara sig själv. Göra och skapa, koppla av på alldeles egen hand och tänka på att få någonting gjort.
Så trots att det kan vara så näst intill underbart, exempelvis att bara ha en som annan själ i samma rum, medan en själv är så strängt taget upptagen med sig själv och behöver få koncentrera sig på sitt.
Det vore allt en smula som trist att göra saker allt för ofta, utan någons närvaro som kan ge av sig själv bara genom att finnas där. Nästan som ett husdjur som bara då och då ger ifrån sig något ljud som för att markera eller påminna en om dess existens.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-30 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP