Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det enda brevet.

Det ligger ett brev bredvid mig
Ett brev
Det första jag fick från dig
Det jag sparade
De andra klarade jag inte av att ha kvar
Det gjorde för ont

Det finns olika tider i mitt liv
Jag minns en uppsatts i nian
Om tre händelser som format en själv till den man är
Du var en av de händelserna
Jag ville inte lämna in uppsatsen.

Våra nattliga utflykter
Våra skratt
Våra skämt
Våra så seriösa och allvarliga samtal
Varför kunde du inte pratat med mig om det?

Jag hade kanske kunnat stoppa dig
Fått dig att inte göra det
Så ofattbart
Och så likt dig
Du som alltid trodde det bästa om människor

Tänk om världen sett ut som du sa
Tänk om världen varit så god
Då hade jag inte suttit här och gråtit nu
Ditt brev hade aldrig lämnat min skrivbordslåda
Och du hade fortsatt skratta och göra människor lyckliga.




Övriga genrer av Jukebox
Läst 441 gånger
Publicerad 2006-04-09 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jukebox