Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns det något Hopp?


Ställföreträdande sovare



Tycker det är Orätt
att jag ska tvingas sova,
för att alla andra ska få
njuta evig vakenhet!

Är vaken länge, ibland,
men det slutar med
att jag blir dödligt trött
och alldeles galen!

I forntiden sov även
mitt sällskap, Bo. Men,
sedan en längre tid är
han befriad från det.

Alla - utom jag dansar
lydigt efter Fáns pipa!
Kan inte förstå det!
Måste ta mig samman - -

- - å slåss för min rätt.
Kan inte vara meningen
att jag ska ha det så här!
Nej, jag får kämpa...

Någonting är tokfel!
Jag får inte ha sex.
Alfakvinnan har Makt
över allting sådant!

När skall jag få ett liv?
Värt att leva?
Finns det något Hopp
för en annan?---------





Fri vers av Marianne Räf
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-01 10:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man får ofta slåss för sin rätt...bra skrivet...
2015-02-02

  ULJO
En berörande text du bjuder på.
2015-02-01

  Marita Ohlquist VIP
Texten väcker tankar och känslor.
Vi vill ju bestämma själv hur vi skall leva våra liv.
2015-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf