Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Norrlands guld


Käre vän, du är guld


Käre vän, du är guld
i en krona på ett huvud
stark och söt i dimmig dager
som ett skälvande, fuktigt hjärta
lätt i handen, tung på stjälken
intensiv och kraftigt gul
lyser som en ensam stjärna
eller som en matta spröd

Käre vän, du är guld
du är frukten av naturen
du är skatten som jag söker
du min bävande, sköna längtan
öm i dagen, ljuv om natten
lyckans skimmer över myr
Tänk, när äntligen jag får dig
– ja, då äter jag dig upp!



21/8 1986




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-02-01 12:54



Bookmark and Share


  evana
Tycker mycket om den här texten. Varje rad så smakfullt avvägd. Det sköna och ömma som lyser genom raderna.
2015-02-01

  louisegirl
Fantastiskt bra om hjortron
2015-02-01

  KattenKin VIP
Hjortron, mums så gott!

Supersöt!
2015-02-01

  Nanna X
dimmig dager, härlig lager...
du kan göra poesi av allting ; )
2015-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP