Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Press play --> chaos


Kollektiv ensamhet


Gatuljusen rusar förbi
blir långa streck
när bussen slukar asfalten
under isen

och jag undrar om mina medpassagerare
känner tomrummet som håller på att bryta sig ur mig
och explodera
jag undrar hur många tomrum vi skulle kunna fylla bussen med
hur många fler än jag som knyter näven i fickan
och håller ut
till ändhållplatsen
för att sen falla ihop
två steg innanför dörren

[bara jag håller ut tills jag kommer hem
sen får allt rasa samman]

jag undrar om mina tysta medpassagerare
reflekterar över att vi delar mer än den kollektiva färden
tänker de som jag
att vi gemensamt skulle fylla bussen
av exploderade tomrum
för att ingen vågar bryta tystnaden
och fylla tomrummen med ord




Fri vers av Mangoblomma
Läst 203 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-04 20:44



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Igenkännande,detta skulle väl kunna lämpa sig som en sorts teaterpjäs kanske med uppsättning av Noren, kallat "DET TYSTA RUMMET" som alltså kan utspelas nästan var som helst i samhällets gemensamma fängelse
2015-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Mangoblomma