Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ligga någon till last vill då inte jag, gäspar Staten och vänder sig om för att somna om i lilla bingen. Det staten inte låtsas förstå sig på eller veta om, det kan väl inte spela någon roll i längden? Bara dygdens lön.


Om bara om hade varit av betydelse



Att
lägga
ner eller
förflytta en
systembolagsbutik
för dålig lönsamhet, det
rimmar väl illa med tanken
på att bolagets monopol är till
för att stävja folks behov av möjlig
överkonsumtion. Eller har jag förstått
fel där, som politiker brukar prata om varför
Systembolaget och staten skall ha monopol på
eländet? Det har de dock inte. Monopol
alltså. Hembrännare, smugglare och
turistandet på andra möjliga
platser och orter står ju för
en hyggligt hög procent.
Om det nu var någon
som trodde något
annat kan de ju
få för sig att
som tänka
om.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-05 12:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP