Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad som är frihet beror förstås på hur en ser på saken, vem som ser på saken och vad som ligger under ett ord och en föreställning om vad ansvar är för någonting.


En föreställning om frihet





Eftersom jag har den här sjukdomen,
den har ett namn och jag fallit offer
för den som handikapp så kan jag
inte på allvar förväntas ta ansvar för
mina handlingar. Jag kan begå vilka

knasigheter eller brott jag vill för jag
är fri. Friheten i sig skulle i och för
sig kunna legitimera de möjliga
dumheter jag begår. Men nu har jag
även ett handikapp, vilket gör att det

blir omöjligt att ställa mig till svars.
Det vill jag kalla frihet. Att jag lever
i den här föreställningen visar vilket
mitt handikapp är och det legitimerar
mig att vara den jag är. Sug på den, du.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-05 17:08



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
"begå vilka..." - har du gått och blivit kung?
2015-02-05
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP