Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sociala skalet är något att tala mera om, dock på en annan plats än här. Det kan andra sidor få visa upp och bereda plats för. Det har fallit på min lott att stundom förklara vissa ord, på så sätt sprida kunskap om ord som individer kan ha svå


Dagens förklarade ord 20150206




Egotripp
är att resa på egen hand, även om de andra eventuella passagerarna reser även de, bara att en själv inte är bekant med dem. Att resa en majstång på egen hand sker inte i maj utan i samband med midsommar, samt kan kräva användning av en vinsch.


Självsmekning
är att använda sig av höger hand för att smeka vänster sida och vänster hand för att smeka höger sida. Rent socialpolitiskt sett handlar det exempelvis om att låta höger hand smeka vänster kind och under detta skeende låta den andra handen befinna sig i viloläge så att de delar av hjärnan som kontrollerar de områden det då handlar om kan göra detta i lugn och ro. Först när enda handen är klar med självsmekningen på härför avsedd sida går den till vila och överlåter åt den andra handen att sysselsätta sig med motsvarande självsmekning på andra sidan av kroppen.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 375 gånger
Publicerad 2015-02-06 10:30



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En del läsare har undrat över hur den ursprungliga texten har varit och var den blivit till. Jag översätter här från mitt eget innerstas språk, vilket är ogebripliska och skulle behövas en tolk till att förstå. Jag förstår knappt mig själv och förväntar mig sålunda att det måste vara än mera svårt för en 'utomstående'. Inte ens om jag varit tvillingar hade det nog varit gebripligt.
2022-08-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP