Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick världens spralligaste leklust


Skulle ni känna igen mig


Skulle ni känna igen mig, govänner
om i sommarens lönngång
jag knallande kom
er alla till mötes, av leendet rosad
förfärlig och farlig som vanligt
Skulle ni känna igen mig
i blicken, i mulliga kroppen
– det vore allt toppen! –
då skulle vi pynta
det vildaste undret
i vår knepiga fostran, dess dubbelmoral
Då i frihet vi for
genom grödan av grönskan
i gräddan av grädden
till tumlet, tumultet
klippta ur ark
varpå tråkbilder skapats
– vi skulle ha kapats
av dunkla begäret
oss kastat i rymden
till stjärnornas ängder
– stjärnor i mängder!
Skulle ni känna igen mig, govänner
i lönngången sval där vi gick!



30/6 1988




Bunden vers (Rim) av Lena Söderkvist VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-06 13:07



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Så bra! Gillar.
Kram!
ML
2015-02-06

  Nanna X
mustig, förlåt
2015-02-06

  Nanna X
nustig, kan man väl kalla en sån dikt
2015-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP