Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Språket är av stor vikt i en bok som utger sig för att vara en roman och även om dess innehåll kan verka stundom trist eller uppsluppet, spännande och åter en smula anemiskt eller blott akademiskt. En bok absolut bör ha ett språk.


Något litet glatt om litteratur




Jag är benägen att hålla med Martin Birck,
en bifigur i boken om doktor Glas, i det fallet
att det finns en mening i att människor
mer håller av varandra
än stort bryr sig om utseende.

Hjalmar Söderbergs skapelse Martin Birck,
och ingen annan. Tänka sig att han, Martin Birck,
dyker upp som hastigast i boken Doktor Glas,
om så bara för att höras lämna en replik
så där i förbigående.

Samt förstås att på engelska, glass,
är så pass genomskinlig.
En eller annan läsare skulle annars lätt
kunna ha en som rad olika synpunkter
på just den sortens karaktärer.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-11 13:36



Bookmark and Share


  Nanna X
Birck: Att hon håller av mig. s 33 i min upplaga.
2015-02-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP