Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att inte alla länders deltagare har gjort sig kända för att kunna sjunga rent, hålla sig till melodin, komma ihåg orden i texten eller ens klä och uppträda korrekt får man ju ändå förlåta dem.


Australien, som är beläget i Europa



får precis som det där landet som ligger så nära
Jerusalem tävla i Eurovision Song Contest i år.
Till skillnad från Japan, som ju är beläget i Asien,
vilket jag i många år framhållit som orättvist.

Inte att det är beläget i Asien, utan att de inte
får delta i den här tävlingen, där bara länder
som är belägna i Europa får delta. Man kan
undra om de där gamla medtävlarna på andra

sidan östersjön får tävla fortfarande. Och då
menar jag inte Tyskland, Polen eller Danmark.
Eller ens Gotland. Med tanke på att jag själv
sjunger texten till den som gamla fina sången

'Gamle Svarten' på mitt alldeles egna sätt borde
ge mig en sådan där guldbiljett till finalen i Idol,
redan innan jag hunnit öppna matintaget och
ta mig ton. Prova gärna själv framför spegeln

utan att samtidigt få den att gå i tusen bitar av
skam över att behöva ställas inför en sådan
fruktansvärd prövning. Om inte grannarna
flyttar beror det förmodligen på att de är döva.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-11 21:06



Bookmark and Share


    Onnahed
Försöker finna ett finare sätt att beskriva min reaktion till texten, men det enda jag får fram är "klockrent".
2015-02-13

  Nanna X
du har inte möjligtvis blandat ihop Australia med Austria? lätt hänt, de ligger ju båda österut.
2015-02-12

  Magdalena Eriksson VIP
Ja du men spegeln håller nog för en sådan text som du skrivit eller ?
2015-02-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP