Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den förenar oss!


Glöden



Jag vill känna den glöd,
som lyser, varm och röd!
Är gott att erfara - - - -
den här i mitt Vara! - -
Slå bort den mörka död, -
- som vill skända bara!

Glödens tickande Lust
går ifrån kust till kust.
Emellan svallar Hav.
Vi skall, snart, ge oss av --
- med Energi och Must, -
förbi var tänkbar grav!

Glöden gör kroppen varm -
och ger oss mod i barm!
Å, Själens Sinnen, med, -
får ro i flera led. - - - -
Här vilar ingen harm -
- som över Yngves räd!

Och, glöden är naken --
å vilar en vaken. - - -
Det, att du till mig kom -
är, nog, dess Förtjänst, - om
man ser rätt på Saken!
-Låt oss klunka het rhom!

Den glöd som brinner för
oss båda å förför - - - -
oss till en kärleksdans, --
ej bättre nånnsin fanns!
Vi varandra tillhör, - -
- i glödande Romans!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-12 18:08



Bookmark and Share


  ULJO
Kanonbra skrivet
2015-02-13

    Dan Myrbeck
Bra att du är eldsjäl
för glöden!
2015-02-13

  Marita Ohlquist VIP
Vi måste hålla liv i glöden för att må bra!
2015-02-13

  P-E-H
Väldigt fin med hög längtan och kärlek.

Tack!
2015-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf