Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar om när man rev ned scenografin på Roj efter den sista föreställningen av "Marie-Antoinette". Det gjorde ont i själen, kan jag säga. Om någon har missat det, så är "Det kalla skrinet" min benämning på Stockholm.


Intarsia


Inlagd som en juvel
i Det kalla skrinet
skall du gnistra
lilla stjärna, för mig
Du är ett sagoslott
av dumhet och drömmar
där någonstrans språnget
sneda eller raka
hägrar
Villrådig gjorde du mig
villrådig lämnade jag dig
Vem duckar för dumhet
utom jag
där jag vet att andra skulle
knuffa undan den
Du är min juvel
min intarsia

De krossar dig
mitt tittskåp
och jag ser ängsligt på
hur bitar av dig faller
alltför nära
blir en harlequin
som inte talar
bara rör sig sakta mot mig
som i en dröm
Hur kunde jag
kunde jag
lämna dig!
Du är min juvel
min intarsia.



24/5 1988




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-15 14:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra!
2015-02-17

  Blomma-Stjärna VIP
- gillar!
2015-02-16

  Nanna X
så vackert. kärlek till teatern. kommer att tänka på Tintomara.
2015-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP