Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om tillstånd.


Poetisk lera



Virvlande nystan --
strävt garn i vinden,
grått som himlen, nu.

Svaga impulser i
hjärnans tankesmedja.

Röd tråd matchar
den dova gobelängens
syndfulla, äldre motiv --
från norra Afrika.

Passagen genomfars - ständigt.-

Leran lugnar trötta, - -
glåmiga sinnen, ger
ro i hjärtats Entré.

Ensamheten, som en len,
sval linda, mot huden;
en själ går in i själen,
som ett fint Sällskap, -
- efterlängtat Besök.

Tryggheten finns, där,
kommer ikapp den
laddade utsattheten.

Och, - ställer klockan - rätt!






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 279 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-02-17 11:27



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Du diktar dig rakt in i ro - fulländat!
2015-02-17

  Åsa Njunjes
Håller med Marita. Klockren slutrad. Landade fint!
2015-02-17

    Dan Myrbeck
"Poetisk lera" - bra sätt att uttrycka skapandet med ord!
2015-02-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet.
Fastnade speciellt för slutraden.
2015-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf