Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konsten att lära ut ligger djupt inbakad i varje gammaldags semla. En sådan vilken i djup tallrik bildar vallgrav kring sig där den heta mjölken hälls. Sedan är det bara att sätta igång.


Så tillverkar du en stjärna





Du går ut i skogen och plockar åt dig ämnen av olika slag, viljor, träsmak, mossa från en murken trädstam samt några villiga arbetsmyror. Men det skall vara vid pass tresnåret om natten då du kan råkas med oknytt. Sedan går du hem släpande på myrorna i släptåg, dessa bär dina hittade byten.

Ta fram papper och penna. Dra upp ett V och dra ett streck över, som ville du ha ett upp och ned vänt A bara att strecket är lika långt ut över var sida som i själva V. Du tänker dig att botten på V får beteckningen E. V ets vardera spets heter då A respektive B. Medan strecket över, de ändarna heter C och D. Närmast A har du C och närmast B har du D. Nu drar du ett streck mellan A och D, samt ett streck mellan B och C. Har du följt instruktionen rätt bildar strecken en femuddig stjärna.

Under tiden fick arbetsmyrorna i uppgift att starta en egen rörelse som skall växa sig så stark att du har skog hemma för resten av livet. Behöver inte gå någonstans annat än kring i rummet då du har behov av svamp, stensöta, blommor, blåbär eller lingon. Och frisk luft får du på köpet då träden växer i starka i mossan och ut genom taket. Och aldrig mer skall skylla oknytt för att göra hyss på gården din.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-18 10:08



Bookmark and Share


  ULJO
Tack för det inspirerande tipset
2015-02-19

  KattenKin VIP
Pedagogiken är en snårskog, jag går ofta vilse, men här kändes det som ett äventyr att förvilla sig.
2015-02-18

  Nanna X
det kan säkert funka. det var så längesen jag städade nu så skogen växer nog fram av sig själv i vårsolens glans.
2015-02-18

  Magdalena Eriksson VIP
Vad fint. Tänker på en elev som gjorde ett geometriskt verk på konstskolan där jag jobbar. Hon hade ritat ut nummerprickar på golvet som vi sedan tejpade oss fram mellan.
Blev Innomhusstjärna också fint. Gillar stjärnor. Tack för inspirerande text.
2015-02-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP