Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Hässelby Gård.


Kvällsbok, lördag :



Anden skälver inne i köttet.
Blå rök går in i å ut ur munnen.

Kroppens urgröpningar andas.
Tänk, -- jag är fortfarande - vid liv!

Det ger en, en mystisk, fysisk känsla, -
detta att man FINNS, - funnits länge!

Jag sitter här i en lekamen, proppfylld
med Sinnen å tydlig, verklig varseblivning.

Dikten föds ur pennan, dess blåa blod,
som bebådar pappret med själ....

Hässelbykvällen står som ett svart
Väsen, utanför balkongfönstret.

Får hålla till godo med det Liv,
jag har. Det är, ganska, så bra!

Sovit halva dagen, vaknade dygnsvill,
trodde klockan var -07 på morgonen.

Folk firar Helgens ledighet, medans
jag levt Loppan, -- i Drömriket!

Försöker använda min tid till nått.
Tycker Poesi är en jyst Syssla!






Fri vers av Marianne Räf
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-21 21:29



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Tycker om den här...
2015-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
2015-02-22

  Berth
Det är en dikt som känns tillfredsställande att läsa men jag vill inte säga att jag förstår den.
Men det finns mycket som jag inte förstår.
2015-02-21

  Ronny Berk
så väl tänkt och skrivet, ja !
2015-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf