Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I min själs bråda djup.


Saga i Norra Ishavet



Som att falla utför ett stup, -
att ta sig till min själs bråddjup,
där som jag sitter å kurar, - -
på fiendebjörnen lurar;
Å, önskar att få komma ut -
- ur en hel serie burar...-

Tror på ögonblickens mättnad, -
stunder, då jag känner lättnad...
... över att må bättre, igen!
Inspirationen -åter- tänd.
Kan orsaka en viss häpnad:-
-Javisst-ja, - det är SÅ det känns!

Kan räcka med en liten spröd
förnimmelse, -- som så ett stöd
blir för hela ens grå person;-
Man hade nästan tappat tron -
på allt - å glöden, den var död...-
Plötsligt, är du i Glädjens Zon!

Vet ej var den kommer ifrån, -
'Kicken', en bländande Ikon,
passionerad, av äkta Ljus,
i ett - ej drogframkallat - Rus, -
som sätter fyr på hjärnans spån, - -
under en mäktig Orgels brus!

Skulle det va´ så att du vill
ta dig hela vägen ner till
djupen av min blåsvarta själ,
kan det hända du får ta del
av nått som är ett slags ljus-thrill!!
-Ett Norrsken över Snorre Säl! ~~~ ~





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-22 14:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf