Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
OBS! Gäller inte alla!


Ni passiva poeter!



Alla ni passiva poeter,
som kollar in dem på Arenan!
Å, vilar, mätt, på era lagrar, -

- ni tror Alla vet vad ni heter --
och att ni göra ifrån er kan, -
- men vill ha roligare dagar!

Är ni alltför fina i er kant, -
för å syssla med nått så banalt -
- som att leverera - poesi ?

Ser ni ner på en sånn hära tant, -
som sliter, utan att få betalt?!
Då, tar ni, visst, min Mammas Parti!

Hon föraktar egotrippade - -
å onyttiga typer, -- som jag!
-I Sverige finns inget Intresse!

För dikt! Jag tror, hellre, pippade
Befolkningen - i ett Jättedrag -
runtkring hjärtat utav Noblessen!

... Än, å lyfta rumpan å sätta
sig å dela med sig lite grann
av sig själva... De tycks ej fatta!

Vad VÄNTAR de på!? En Vendetta!?
LATA skalder i Livet, jag fann! !
Ständigt, gökande -- som besatta! ! !

För fina för att pennan fatta...........-






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 289 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-02-23 20:40



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Instämmer, dom borde skriva
för livet glatta!
2015-02-24

  P-E-H
Härlig ilska som väller ut i denna starka dikt.
2015-02-24

  ULJO
Befriande att få släppa ut ....... och det kan många gånger vara befogat.
2015-02-23

  ResenärGenomLivet VIP
Här pyser det åt alla håll...skönt att släppa ut känslorna ibland...
2015-02-23

  Marita Ohlquist VIP
Starka känslor här!
2015-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf