Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om människans kontrollbehov


Fly, lilla fågel


Fly, lilla fågel
nätet är finmaskigt
mänskorna tokiga
i sin vilja att
få kontroll

Hon vill veta
var du bor
vad du äter
vem du sover med

Fly, lilla fågel
här är ingenting privat
du förstår nog att
staketen
finns till där
respekten fattas

När du flyr
blir grannskapet tystare
och vinden känner sig
ensam

Men du har dina
vingars styrka
och blir herre
först när du far.



21/2 2015




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-23 21:51



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så fint! Versen med staketet var helt underbar!
2015-02-24

  Magdalena Eriksson VIP
du förstår nog att staketen finns där respekten fattas... gillar jag skarpt tvetydigt och skarpt. slutet kanske känns lite hugget för mig. Hade gärna fått höra hur den där fågeln ägde ut dem alla ändå mer. tack för inspiriation
2015-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP