Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIVETS LYCKOHJUL

Att  hamna  i  ett  utanförskap, på  gatan, hemlös,
och/ eller  hemfalla  till  den enda  tröst som  åter-
står :  alkohol och droger, kan  ha  de  mest mång-
skiftande   bakgrunder,  oavsett   tidigare   karriär
och  samhällsställning,  det  kan  vara   en  person 
med god  uppfostran och utbildning, med  till syn-
es  hela  livet  framför  sig  utan  ett  enda moln på
dess himmel,och när så denna människa står mitt
uppe i livets lyckohjul med chans  till  högsta vinst-
en,händer något som utan förvarning krossar hela
tillvaron, det  kan  vara  ett  omkommet barn  i  en
tragisk olycka,en sjukdomsdiagnos eller något som
inte går att sätta ord på.För en del börjar livet med
ett dukat  bord, och för andra med  ett odukat,men
båda är lika oskyddade i livets lyckohjul.
                                          *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-25 05:23



Bookmark and Share


  Ponkla
Bra skrivet! Det gäller att acceptera både det negativa och det positiva och inte försöka undvika det ena, för att hitta sin egen empatiska balans för andra.
2015-02-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
...under förutsättning att man får dö med hatten på huvudet.
2015-02-25

  KattenKin VIP
Sant! Fint sagt!
2015-02-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ödmjukhet är nog ngt som kommer med åren,för ingen orkar hålla svärdet i stridställning livet ut.
2015-02-25

  KattenKin VIP
Mycket bra!
Nedlåtenheten haglar på många nivåer, som att det aldrig skulle kunna hända dem. Men då griper karma in och korrigerar. Tur kan man tycka ibland! En ödmjuk inställning är alltid bäst.
2015-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP