Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om The Kinks.


60-talets Musik



Var ett Kinks-fan på 60-talet.
"You really got me"-dunket slog
ner som en bomb genom radion
ini vardagsrummet, hemmavid.

Tog tricken till Vällingby å handla´
"Set med free", "See my friends", -
"´Til the end of the day" o.a. singlar
i "Rikards Skivbar" i hörnet, där.

Musiken tilltalade mig! Den var
ett lyft upp ur det invanda - - -
'som det BÖR vara' och Beatet
var, bara, så jävvla BRA!! - -

Låtskrivaren och frontfiguren,
Ray Davies har - för alltid - satt
ett starkt intryck i mina sinnen.
"Something better beginning..."

60-talet känns väldigt avlägset, nu.
Men ni ska veta: Musiken var kanoon!
Många, då, är borta, nu, men andan
i Rockmusiken, tror jag, aldrig kan dö!






Fri vers av Marianne Räf
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-02-26 12:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Musik blir aldrig omodern...och smaken är ju som baken...härligt med minnen...
2015-02-28

  ULJO
Håller med dig. Fram för Stones, Beatles, Dylan, Byrds, Clapton och alla som ägde 60-talet
2015-02-27

    Dan Myrbeck
Mycket nuförtiden är ju ganska dåligt!

Ja gillar Beatles, gör du?
2015-02-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
På den gamla goda tiden producerades enorma mängder fantastisk musik av ofta pionjärisk anda,och där fanns själ,fantasi,och auntodidaktisk genialitet,idag är allt det borta inom såväl melodier som text i populärmusiken,och ersatts av artificciella musikmaskiner,där sången skulle kunna vara inspelad på psykets akutavdelning,en tortyrkammare,eller förlossningsavdelning,själarna är döda,men så länge det finns fågelkvitter får man vara glad.
2015-02-26

  P-E-H
Ibland känner jag att jag är född för sent. Som när jag lyssnar på musik från 50 och 60-talet...
2015-02-26

  KattenKin VIP
Härligt, det svänger som tusan här!
Detta diggar jag, både text och musik!
2015-02-26

  Marita Ohlquist VIP
Skönt att lyssna till "Gamla godingar"
2015-02-26

  Henrik Krantz
Sanningens ord. The Kinks är fantastiska.
2015-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf