Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NOTEBOOK ONE

Att  vissa  föds  till  genier  och  andra  till  idioter
kan  ingen  psykiatriker  hjälpa,  men  båda  pend-
lar på gränslinjen mellan idioti och genialitet.
                                         *

Skulle någon komma med lösningen  på alla prob-
lem  männskligheten  behärskas av, blev  den  om-
gående betraktad  som en idiot, och man  kan ana
att vissa frågor  bör lämnas  olösta, kanske  för att
hjärnans   förprogrammerade  cerebrationsförmå-
ga är begränsad.
                                           *

Vad  veta  väl  vi om apors  cerebrationer ?  i stort
intet !  men  tror att vi  vet  utan att veta om vi vet.
Dessutom var det många arter i apsläktet som val-
de att  inte  följa  oss i fotspåren, kanske för att de
anade hur det skulle gå för oss.

Vad  heter  den   diktator  som  säger  sig  veta hur
vi ska leva som för oss på det  fördelaktigaste  sätt
får ut det bästa av livet  ?

                                             *
Varifrån får den luften ifrån som fastslår och stads-
fäster sakernas tillstånd  ?

                                             *
Minns !  i begynnelsernas  gryning  när vi kravlade
oss  upp  ur gyttjepölen och duschade  oss  rena av
monsunregnet, fick vi  varken  karta eller kompass
med  oss, endast naturliga  instinkter, och där är vi
än  idag, utan  utveckling, där  den  teknologiska ut-
vecklingen utgör  motsatsen till intelligent  generer-
ing.
-

 

 

 




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-27 02:39



Bookmark and Share


  Ponkla
Många tv-program som försöker hajpa det som en gång var, men då fanns det inga sådana regler för överlevnad, så de apar sig bara för underhållning med likasinnade idioter som inte leder till teknologiska utvecklingar, snarare ett fördummande av generationer. Där kommer krig in i bilden, det är en metod som verkligen leder till överlevnad och utveckling som inte är underhållande, men det hajpas det med.
2015-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP