Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kommissarien står vid en mordplats och minns sin gröna ungdom


Vaniljparken

Av alla ställen

Det var en mamma
och hennes fyraåriga dotter
som hittade den döde

Krisgrupp

Chock?
Jaså, det menar du inte!

Den fnysningen hördes
ända till
Köpenhamn

*

Offret ligger med magen nedåt
och den vänstra kinden mot gruset
ett blåmärke syns i den högra tinningen
och munnen har småskador, som kan ha
uppstått i fallet
dödsorsaken tros vara ett hugg med
en kniv, förskärare eller något annat vasst vapen
som har trängt djupt in mellan skulderbladen

Kommissarien
får god lust att
ta av sig hatten och
begå en tyst minut

Skall det bli en notis
eller förstasidesstoff
tänker han

En ung man
välklädd
obegripligt

*

Minnen

Glasspinnar
bara en liten bit
vaniljglass kvar

Han dröjde
oftast
med att svälja den
tills
den började smälta

Smaken var så god
han försökte
spara den
i munnen
också

Bakom prydnadsrönnarna
stod glasskiosken
vilket innebär
bara några meter från
den nuvarande
gångstigen

och Fyndet

Ett djäkla oturligt sätt
att fynda på
för resten

*

När det blev kväll
drog glassförsäljaren ned
jalusin
satte på bandspelaren

Det var alltid Monica Zetterlund

Så länge sedan
själv lever han minsann

liksom bara för att minnas

damernas klapprande skodon
herrarnas allvarliga hattar
de friserade pudlarna
vaniljglassen
den där bandspelaren

allt det som var
Vaniljparken.



1/3 2015




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-02 14:46



Bookmark and Share


  Nanna X
vanilla is dangerous shit...
2015-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP