Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klänningen

Det är en vecka kvar till bröllopet. Jag kommer
inte i klänningen, tjusig och dyr, som jag köpte
till min systers magnifika vigsel för två år sedan.
Nu ska en väninna gifta sig med pomp och ståt.
Min plan var att banta i den gröna stassen.
Inbjudningskortet kom för flera månader sedan
men jag har inte kommit igång. Jag provade
klänningen i morse, såg ut som en välfylld semla.
Det pöste över både här och där. Nu blir det svält
annars måste jag kosta på flera tusen till en ny blåsa.

På tre dagar har jag inte ätit, bara druckit vatten.
Kanske går klänningen på mig nu utan att jag ser ut
som en stoppad korv. Jag mår inget vidare. Hungrig
är jag inte, men matt och yr. Den första dagen av svält
var matlängtan en plåga. På stan osar det grillkorv och
hamburgare. Jag såg den gröna framför mig och stod
emot frestelsen. Tur att det bara är några dagar kvar.
Bröllopsmiddagen kommer jag väl att kräkas upp
efter sju dagars svält.
Himmel nu kommer bruden över torget. Jag kan inte
smita undan.
- Men hej Anna! Kul att träffa dig.
- Hej, jag får säga detamma.
- Hänger du med och tar en burgare på Max?
- Nej, jag har nyss ätit.
- Synd, det hade varit trevligt med sällskap
- Vi ses på bröllopet. Är du nervös?
- Nej, allt är under kontroll.
Jag önskar jag kunde säga detsamma. Men den gröna
klänningen ska jag banne mig ha på mig!




Prosa (Kortnovell) av Gunnel Eriksson VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-03-04 16:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det kan väl aldrig gå vägen ... jag menar att börja äta plötsligt efter den bantingen. Bra skrivet! :)
2015-03-04

  RitaBrunner
Skam den som ger sig!
Härligt igenkännande skrivet!

2015-03-04

  Marita Ohlquist VIP
En text som passar bra även i andra sammanhang!
Visst är det konstigt att kläder kan krympa i garderoben.
Bra skrivet.
2015-03-04

  kirsti ylinikka VIP
Skrattade igenkännande åt din text!
2015-03-04

  Njord
JA vad gör man inte för en klänning. Kul text!
2015-03-04

    ej medlem längre
Ja..som känslan när badsäsongen närmar sig..
Bra skrivet!
2015-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel Eriksson
Gunnel Eriksson VIP