Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny Start!


Förrns det Smäller!



Man får se det man får se
i speglar, -genom fönster --
Kanske, grannen där breve
ser samma galna Mönster...

Världen är -minst sagt- suspekt!
Fast, vem har sagt Ordningen
är ämnad å va´ -- perfekt?!
Genom värsta Skolningen!?...

Om jag var en dissident
i - till exempel - Kina, --
kunde, då, nått hemskt mig hänt, -
- som outhärdlig pina?!

Jag har en stark känsla av
de vill få det ur ditt sinn´, --
det som gudarna dig gav !
Man aktar sitt eget skinn !

Och, gamla Villfarelser
vill man, ju, helst slänga bort !
Ibland, alla varelser, -
är mänskan en obskyr sort !

Så, om du har nått otalt --
-- med Staten,- till exempel, -
och, kan ha fel Metod valt --
så att du fått en Stämpel, -

- se då till att du får fart -
på dina gråa celler, -
så du kommer till ny Start !
För det är vad som gäller !

Förrns det -verkligen- smäller !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-08 01:26



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för det sista stycket!
Förmedlar styrka, beslutsamhet och kämparglöd.
2015-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf