Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utklassning i förort

 

 

Syskonskaran, en fasa för soc 
tre trampade trollungar fulla av trots 
bland alla tomtar och tomhylsor
behärskade förortens betongdjungel
vardagen v/s biljoner beväpnade bananskal 

ta rygg av varann mot skotten i ryggen,
sikta mot hjärtat, använd andra
för att uppfylla dig själv 

tveksamt om tvekan ryms i rymdlöshet
där alla beslut skjuts från skadad höft
varje miss i mössan betalas i smärta och ära 
hjälps knappast att dyrt o heligt svära 

våghalsigt halsas vin, vet aldrig vilket svin
man formligen förutbestämt råkar ut för

spyr som fontäner, sitter i sorglig sörja  
känner sig yr, önskar att fyllan tagit fyr

märklig mor, mer missanpassad än dem,
så nervös, skälvande, förutom skiftningarna, 
då, helt furiös likt en rabiessmittad hund

lättlurad, verkar helt väck på hemmaplan
efter alla bucklor från sina berömda bortamatcher

men på pizzerian sitter hon på piedestal
byter sprucken läpp mot nytt leende i flörtiga ögonkast

vem som blir pluspappa till veckan vet ingen, 
allra minst hon själv, minns alla streck i räkningen,
kalkylera karlar är ett satans krångel 

  
 

 





Fri vers (Fri form) av KattenKin VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2015-03-15 22:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastiskt slut du skriver jättebra. Ett nöje att läsa dina dikter.
Mvh annokas
2015-12-04

  menspoeten
Älskar hur målande dina texter är, korta som långa. Oerhört välskrivet:)
2015-03-17

  maria kide
snyggt och vemodigt. Som livet
2015-03-17

  Lena Renman
Värklighets Tappning och då har jag inte festavalat första ordet

man undrar vart tog den lilla lilla pappan vägen
Ingen som vet

2015-03-17

    ej medlem längre
Sorgligt liv och leverne..
Fint förmedlat med allitterationer och assonanser!
2015-03-16

  Lars Hedlin
Man får en stark inre bild!
2015-03-16

    Jane S VIP
Bra energi och driv. Skulle kunna vara ett utdrag ur en barnbok från 70- talet.;-)
2015-03-16

    Sefarge VIP
"hårresande" skildring
av levande liv i
betongdjungeln.
finurligt skriftat!!
2015-03-16

  Marita Ohlquist VIP
Du målar tydliga porträtt med dina ord!
Bra skrivet.
2015-03-16

  Nanna X
en härlig sorglustig historia med sköna gestalter!
2015-03-16

    Elisabeth Nilsson VIP
En sorglig men mänsklig historia som berör hjärtat. Bra och spännande flyt i texten med roliga ordvändningar.
2015-03-16

  Popangelov VIP
Den här texten fångade mig. Starkt och rappt.
2015-03-15

  Magdalena Eriksson VIP
lättlurad verkar helt väck på hemmaplan osv är så bra funnet
mycket i texten känns funnet och svänger lite som en mäktig svans av nått djur jag känner igen men ej träffat. Känslan är det som håller ihop den här berättelsen.
2015-03-15
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP