Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Löjligt att förkasta bunden vers.


Protest mot Rimhatarpopulismen :



Å, vad träden är sköna,
där ute i solens ljus.
Snart, syns kronorna gröna -
av klorofyllens vårrus.
Att leva skall sig löna !

Vem har sagt, det är passé, -
å "lite omodernt" att
skriva rim, -- ja, löjligt é!?
Jag undrar hur det är fatt, -
när detta gör nånn så sne!?

Vad är det å "Modern" va´?
De är 'fina' i kanten !
Har fördomar att man ska
va´ värsta sortens Tanten, -
för man tycker rim är bra !

Jag älskar att lyrik -- finns!
Vill inte protestera
mot gamla stilar, man minns, -
och vill, gärna, se flera
av dem genom ögats lins !

Förståss, är jag öppen för
nya sätt, andra vägar !
Å, hoppas jag inte stör -
dem, ultramodernt plägar!
Men, skiter i vad man BÖR!

Nytt blir, också, gammalt, - snart!
Erbarmligt å förkastat --- !
Tiden går med väldig fart.
Så, TYCK ej FÖR förhastat!
Snart, kommer det en ny -Start !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-14 13:00



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
De som protesterar mot rim kanske inte är så bra på att rimma, vem vet...jag tycker att alla får skriva som de vill...gillar man inte rim, så kan man ju låta bli att läsa det...bra protest...
2015-03-15

    ej medlem längre
Bra skrivet! Alla stilar ska finnas och ingen ska förkastas. Var och en har sitt sätt att skriva och bunden vers duger lika bra nu som förr.
2015-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf