Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När två världar, i det här fallet Sverige och Amazonas, krockar i någons medvetande.


Stympa mig inte, sade björken


Stympa mig inte, sade
björken, den, i vilken
ananasen frodades. Aldrig
trodde den att någon
skulle rycka åt sig dess
frukt
som inte hade varm
hud på sina
händer. Någon som inte
var mänsklig eller
uppvuxen i djungeln
I sin oskuld hade
den bortsett från en
sådan existens
Ett sådant främlingskap

En gång var min avund stor
till den som fann
folket i djungeln

Vem var den lycklige
upptäckaren – när han
krupit mig in på skinnet
hade han bränt mig – och
förångat mina tårar
så att ingen
kunde se dem.



19/7 1991




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-18 10:01



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Tycker mycket om!
2015-03-21

  Lars Hedlin
Bra starkt och magiskt
2015-03-19

  P-E-H
Som en saga, lite mystisk.
2015-03-18

  Nanna X
låter som en dröm?
2015-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP