Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bangar inte för å stanna, här!


I Väntan på Dagen



Upp skall Solen gå
mellan blåa berg.
Naturen skall få -
- både form och färg !

Kampen tar ej slut,-
- för att Natten går !
-Fortsätt, - som förut !
Snart, - vi älska får !

Visserligen, är
det oss förbjudet!
Men, när man är kär, -
- trotsar vi Budet !

Djur i vår Natur -
- har Rätt å fjöla!
JAG sitter i Bur, -
- brukade böla!

Häcklarna hånat :( - ):
mig, sen barnsben, har!
Min Tid de lånat! ! !
Finns det nått Försvar?!

Dagen skall, snart, gry ---
-Göm dig, - du Måne !
Fast, JAG ska ej fly, -
- som´n annan fåne !

Nej, stannar, nog, kvar,
- vid min lille Härd.
Kan komma nånn karl, ...
...- men DET är jag värd!!-






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 179 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-21 09:29



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra att känna hoppfullhet!
2015-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf