Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske.


Intresse -- finnes ?



Hur mitt Intresse brann
på den sparlåga, han
tänt, - Ingen fatta kan !

Har, nog, -säkert- haft Tur, -
- som, själv, har luskat ur -
Sanning om den Natur, -

- som stör min Verklighet!
Och, -- lite Skicklighet --
- för det var inte LÄTT ! !

Tarvas en massa Sjå, -
för att Rutiner få, -
pekar det mesta på !

De flesta, i Försåt, -
drar det kortaste strå´t,
för att Förmåner få!

Men, de missar, nog, nått, -
- som många andra fått!
Själv, jag - Vildhavre sått !

Som andra har betat. -
Men, VAD jag har letat!
Och, -- Systemen retat !

Har själva Intresset, - - - -
blott, gått bort, -- så där lätt --
för VAD är fel och rätt ?

Här i nattlig timma
lampor synes glimma ...
Jag är, bara, kvinna !

Å, slutar -här- rimma !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-21 12:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf