Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från pappa

Min nyfödda
Jag kommer aldrig
Älska dig

Jag ger
En droppe
Hjärta
Så du vet
Vad du törstar efter
En droppe blått
Silversnitt
Över grått hopp

Längta, hårt, öppet, gärna
Jag är en svävande bergstopp
Till och med min kärna
Är större än din kropp

Visa att du törstar, läcker
Reflektera hur jag strålar
Skriv att du hungrar och jag väcker
En beundran på nålar

Du kommer aldrig komma nära
Det gråa kommer aldrig bli det röda
Aldrig få mig att skydda, värma eller bära
Men sluta aldrig försöka eller blöda

Dyra skratt
Du hånar mig
Jag karvar
Skogen och jag
Bor i varandra
Du liknar
En hjort
Det är jakt

Naken
Är jag bara
Fysiskt
Köttet är mitt
Helig är min säd

Ju större jag är
Desto mindre blir du

Det finns inget blod
Som rinner sakta

Det forsar
Vilt
Vattendrag
Fiskar dricker mjölk

Klumpar
Bröd, bröd, bröd
Min kropp är gjord av kött
Glänsande kött
Och förälskat dött

Min nyfödda
Jag kommer aldrig
Älska dig

Från pappa
Djupt i det röda

Pappa, jag sträcker armarna mot dig
När du sågar av min gren




Fri vers av Gåva
Läst 195 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-23 17:20



Bookmark and Share


  Aklla
Så blödande bra.
2015-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Gåva
Gåva