Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Litet hjärta på en parkering

 

Pojkens pappalängtan pratar oavbrutet
berättar bedårande barnbild

mammahjärta smälter
ringer med röst så mild

kan inte komma
bråkigt språk,
som ett svärd i en femårsvärld

mammahjärta hotar, hatar
vrider om 
beskriver all smärta

bland kalla lås, uppgörelse nås
pojken hoppar av hopp:
Jag visste att min pappa skulle komma!

 

...uteblir


på parkeringsstaketet dinglar små ben
väntar på pappa

liten rastlös med sånt tålamod
tiden frös

mamma försöker beveka
kom in så ska vi läsa och leka

men det är som han inte hör
stirrar storögd på alla bilar
som kommer och kör

mamma får lyfta in med våld

en kväll när flera hjärtan dör




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 490 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-03-25 08:51



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Imponerar både i starka känslor och saklighet.
2015-03-29

    ej medlem längre
Det gör ont att läsa dina ord.
2015-03-28

  Mysiga Moa
Jag gråter nu.. Jag vet precis den känslan. Jag kände det men vågade aldrig uttrycka min längtan eller besvikelse lika hårt som pojken, jag ville vara den stora flickan.
Men det bränner i hjärtat att minnas den där längtan & den där besvikelsen.
Som att kastas runt i en mixer själsligen..
Tack för att du påminde mig om att jag burit dessa känslor inom mig så länge nu. Nu ska jag äntligen få släppa ut dem <3 älskar dig!
2015-03-28

  Anya VIP
Så gripande. Jag ser verkligen pojken som sitter på staketet. du lyckas verkligen få mig att känna. Skickligt!
2015-03-27

    Oswaldina
Ledset hjärta.
(tyckte även om den
korta tidigare varianten)
2015-03-25

    ej medlem längre
Väldigt sårbar liten parvel.....svek glöms inte så lätt, sätter sina spår för livet..
Fint förmedlat!
2015-03-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Stackars barn att bli sviket så! Säger en som aldrig haft sin pappa. Men alltid velat och önskat.
2015-03-25

  Magdalena Eriksson VIP
Faderskapet icke närvarande modershjärta på språng från balkong.
Väldigt mycket aj för litet barn .
2015-03-25

  P-E-H
Fruktansvärt!
2015-03-25

    Jane S VIP
Usch vilken hjärtskärande text.
2015-03-25

  Marita Ohlquist VIP
Oavsett, så upphör man aldrig att vara förälder!
Barnen behöver båda.

2015-03-25

  i af apa
"som ett svärd
i en femårings värld" ...

berör.


2015-03-25

  Peter Stjerngrim VIP
Ryser i hela min kropp och själ
när jag läser detta flöde ...
Ingen tröst att det finns mammor
som beter sig likadant som denna pojkes far ...
Själv är jag och ha så alltid varit
i båda rollerna för mina barn, dvs både varit pappa och haft mammarollen likaså ... i nu väldigt många år ...

2015-03-25

    ej medlem längre
Berörande..
2015-03-25

  Lars Hedlin
Stark text full av känsla!
2015-03-25
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP