Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Njuter o Njuter ! Foto från Google!


'Blå Buteljen'

Här kan jag sitta och filosofera i timmar,
njuta och njuta av varenda tugga som slinker ner i gommen!

Har ni varit på en sådan restaurang någong gång , där det strålar av liv!!
Alla kypare och servitriser/ servitörer är klädda i blått i olika nyanser !

Sedan kommer dem med en 'blå mening' :
Vet du att dina ögon gnistrar som kristaller i havet!!
Man smälter som vax av dessa ord!
Sen sitter man där och försvinner bort . . till världens ände. .

Medans man sitter där i sina egna tankar framträder plötsligt
en man i blått , blå skorta , mörkblåa byxor och ljusblå kavaj och inte nog med det så har han en rosett i blått med ljusblåa prickar .
Han utbrister : Jag måste bara få säga:
-Ni är den skönaste varelsen
på denna jord!! Ni har räddat min dag !
- Åhh, tack så mycket säger jag, jag ber om ursäkt om jag befinner mig
'Långt borta' just nu, det har hänt mig olika händelser som gör att
jag måste samla mina tankar . .
-Helt okej, säger mannen. Jag förstår ! Men kan jag hjälpa er på något sätt?
Jag jobbar på Karolinska sjukhuset som psykiatriker inom hälsa och sjukvård, ibland kan det vara bra att prata med någon utomstående!
- Tack så mycket , men jag vill inte ta upp eran dyrbara tid.
- Ingen fara, jag har gått av mitt pass och är ledig resten av dagen och kvällen,
jag kunde inte låta bli att notera er när ni satt där, försjunken i dvala eller ??

Till det hela så följde jag med denna man till hans mottagningsrum på Karolinska institutet och gissa till min förvåning när jag kliver in där
och står med gapande mun !
Där står min 'blåa butelj' som jag letat efter så länge !
Jag utbrister , - Yes!!
Han tittar på mig med ett förvånat uttryck i ansiktet och säger :
- Vad är det ?
- Nu har jag hittat hem till min ' Blå Butelj'!!!




Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-25 11:46



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Underbar historia som jag verkligen vill ha en fortsättning på. Jäklar på en pinne vad du kan skriva bra min soligaste vän/kram
2015-03-25
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP