Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man får, väl, önska sig!


En Rimlig Begäran?



Fullkomligt mätt av
grönsaksgratäng med
rökt skinka och --
samtidigt trött, som
en struts som vill
köra ner huvudet i
sanden och, bara,
sova å drömma,
hela dagen, -- utan att
bry sig om Världen.

Lade mig att sova.
Men, vakenhet krävde
sin Tribun; kanske,
väntade Roligheter, som
endast upplevas kan, i
medvetet tillstånd! Tänk,
om Drömprinsen ville
sjunga en Sång för mig...!
Ville jag, förståss, icke
missa! Så jag gick upp.

Livet är en lång
dag, där det händer
en massa spännande !
Önskar jag var vaken
hela den Dagen, och
njöt av den med
alla sinnen, -- utan
att bekymra mig om
en kväll, som ändå
ej skulle komma ....

(En rimlig begäran ?)





Fri vers av Marianne Räf
Läst 247 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-25 15:27



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Den här påminde mig om min reflex att vilja "dra mig undan världen" i stället för att öppna upp mig för vad som möjligen finns "där ute". Blev för mig en uppmaning om att "hålla mig vaken" som landar med tillförsikt.
2015-03-26

    ej medlem längre
"Livet är en lång
dag"
Vackert!
2015-03-26

  Marita Ohlquist VIP
Fullt rimlig begäran tycker jag.
2015-03-25

    Dan Myrbeck
Bra om att leva i nuet.

PS: Visste inte att strutsar
gillar grönsaksgratäng.
2015-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf