Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Person på flykt undan krig berättar om sina känslor och tidlösa funderingar


Den överlevande


När allt var passerat
allas vår flykt över bergen
vår utsatthet där i floden
var vindlande stig med dess faror
tänkte jag tyst på det kalla

och såg folk som bara jag kunde se
Bleka ansikten, blodröda munnar
kolsvarta lockar
Sagan om Snövit
som aldrig var ny

tänkte på modern till
allt som hade styrt mig
drack girigt av buljongen
medan jag funderade
En elak styvmor, var det verkligen så

hade hoppats att
vuxenheten skulle ge svar
men fann nu bara frågor
Dock hade jag förstått
hur värdefullt livet är.



3/9 2011




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-29 16:50



Bookmark and Share


  Ronny Berk
väl tänkt om förståelse , ja !
2015-03-30

  Nanna X
gillar början väldigt mycket, man fångas direkt av det yttre landskapet som övergår i ett inre.
2015-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP