Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Växtexpert

Ännu en kejserlig kinesisk trädgård.
Gruppen visas runt av en kunnig guide
men växter är inte hans område. Det finns
dock en expert i gruppen. Hon kan allt och
missar inte något tillfälle att visa det. Maken
stöttar hela tiden genom att hålla henne lätt
under armen men också psykologiskt.
Hans replik är:
- Gunilla kan så mycket om Kina. Hennes moster
var missionär här.
Gunilla samlar hela gruppen runt sig och berättar.
- Stenar är viktiga i kinesiska trädgårdar. De är ofta
urgröpta av vågornas och sandens rörelser och lika
fulla med hålgångar som en storpipig schweizerost.
Guiden står bredvid med ett lite snett leende. Hans
ögon är i skugga under kepsen och avslöjar inte vad
han tycker.
Kanske bluffar Gunilla då och då om hon inte vet.
- Den där blomman är släkt med svensk smörblomma
säger hon och pekar med ett rakt pekfinger.
- Den ser mer ut som en förgätmigej, säger en dam i
gruppen och ser förvånad ut.
- Ja, det finns faktiskt en trädgårdsblomma som heter
kinesisk förgätmigej, fyller en annan på.
Gunilla går därifrån. På kvällen kommer hon inte till
middagen. Hon har migrän, meddelar maken.




Prosa (Kortnovell) av Gunnel Eriksson VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-04-01 15:37



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Vissa människor godtar aldrig att det finns dem som verkligen kan sitt område.
Bra skrivet!
ML

2015-04-06

  RitaBrunner
Så kan det gå för somliga som vill briljera ;)

2015-04-03

  backsippa
Ja så är detta Liv

2015-04-02

  walborg
Intressant - laddning mellan guiden som ju ansvarade även för denna kvinna i gruppen och hennes trivsel ...?
2015-04-02

  Njord
Man ska inte skryta med det man inte vet, då får man ingen middag!
Sedelärande text och väl skriven!
2015-04-02

    ej medlem längre
Mycket bra fångat!
2015-04-01

    ej medlem längre
Fin!
2015-04-01

    Dan Myrbeck
Välskrivet och bra.

Jaa, en del människor har behov av att briljera - antagligen ett bekräftelsebehov.

Slutet väcker frågor.
2015-04-01

  Marita Ohlquist VIP
Du har målat ett intressant porträtt med dina ord.
Har mött henne några gånger men med andra namn.
2015-04-01

  KYREUS of Sweden
Sådana är vi människor.
2015-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel Eriksson
Gunnel Eriksson VIP