Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara en komplimang

Jag tror bestämt jag växte flera meter
För alldeles nyss fick jag en komplimang
Från okänd som jag inte vet vad heter
Men sinnet gick från moll till durets klang
Då tänkte jag: Att säger jag det rätta
till andra deras sinnen kan jag lätta

Jag tror bestämt om bara sluta gnälla
Så skulle det jag sa till slut ta skruv
Och det jag sedan sa det skulle gälla
Tanken att nå'n lyssnade är ljuv
Så kanske om jag säger jag uppskattar
den du är, så bara ler du sött och skrattar

Jag tror bestämt om bara upp mig rycker,
Med närvaro jag bidrar till gemyt
Jag hör på vad du säger och du tycker
Mitt inlägg gör att samtalet får flyt
Men jag vet detta samtal kan ej hända.
För i min hjärna röster ekar utan ända.

Hur mycket jag än rösterna vill höra
Jag orkar bara liten del förstå
Det bästa för att nå mig du kan göra
Med komplimangen kanske kan du nå
Om än blott ett blygt leende på munnen
Du skymta för att sedan va' försvunnen




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-31 23:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Inte illa! Komplimanger lyssnar man gärna på, om än bara från osynliga röster.
Fint diktat!
2015-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick