Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mattan

Vardagsrummets stolthet, den äkta mattan
behövde vädras. Peter funderade på hur länge
den hade legat på golvet utan luftning.
Det var tio år sedan han och sambon var i Turkiet
och köpte den efter mycket prutande. Att affären
blev av berodde på att firman åtog sig att skicka
mattan till Sverige utan extra kostnad. Många år
gav smuts även om de dammsög den med jämna
mellanrum. Ovanpå - inte undersidan.
Nu skulle den ut. Peter rullade ihop och bar ut
mastodontmattan. Han kände av sin onda rygg.
Att få upp den på piskställningen var en omöjlighet.
Snö är bra för trasmattor och nog dammbefriande
på en äkta också, tänkte han.
Han bredde ut mattan på den vitpudrade marken
med undersidan uppåt. Då fick han se att en tygbit
satt fastsydd mitt på. Tyget buktade uppåt en aning.
Vad kunde det vara? Något farligt, typ knark,
befarade han.
Han hämtade en sax och klippte upp stygnen på ena
sidan. Försiktigt stack han in handen och kände papper,
som han drog ut. Dollarsedlar i stora valörer, 1500 $.
Kanske att någon på fraktbåten hade tagit med olagliga
pengar för att börja ett nytt liv här.
Peter ringde polisen för att höra vad han skulle göra med
pengarna. Svaret kom snabbt.
- Tio år sedan, preskriberat om det ligger något kriminellt
bakom. Behåll dom och gör något trevligt, en resa till
Turkiet kanske.




Prosa (Kortnovell) av Gunnel Eriksson VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-04-04 04:59



Bookmark and Share


  walborg
Riktigt kul berättelse
2015-04-15

    Dan Myrbeck
Bra skrivaridé bra genomförd.
Välskriven med bra överraskning
på slutet.
2015-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Du skriver bra!
Fullständigt överraskande avslut.
2015-04-05

    ej medlem längre
Vilken överraskning! Upplyftande läsning.
2015-04-04

  Anya VIP
Vilken skatt! Jag vill också hitta 1500 dollar. :o))) Bra drev och bra språk.
2015-04-04

  Deva
Fint komponerad novell -du är bra på det där;-)
2015-04-04

    ej medlem längre
Ha ha ha! ja vad bra Gunnel,blev det Turkiet?
2015-04-04

  Njord
Härlig berättelse!
2015-04-04

  RitaBrunner
Överraskande och härligt slut på berättelsen! :)
Gillar dina kortnoveller!
2015-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel Eriksson
Gunnel Eriksson VIP