Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild : Charles Darwin (karikatyr) Det går att förstå varför inte "ALLA" apor följde med oss i utvecklingen


ENDAST DE SVAGA ÖVERLEVER SOM INTE FÖRNEKAR SINA BEHOV

Att vara kåt är  inte  samma  som att vara hungrig,
men båda  bärs av en  längtan  att  stilla  de  begär
naturen bränt  in i  oss  med  eldskrift, ändå  finns
det hos  människan en viss tendens  till skam över
dessa  naturliga  tillstånd, möjligen för  att de indi-
kerar på svagheter i naturen, och det är inte accep-
tabelt i en värld där endast de  starkaste överlever,
kvarstår  dock  ett  förbisett  faktum av att det nog
blir svårt överleva som art om man inte är kåt och
knullar och blir hungrig och äter.skulle nog kunna
vända på  Darwins tes om att bara den starke över-
lever med att endast de  svaga  överlever  som  inte
förnekar sina av naturen lagstadgade behov för att
bli starka.,och styrka och svaghet har olika betydel-
ser efter  de  situationer och förhållanden som upp-
står
                                           *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-04 03:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP