Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förlåt mig för att jag skriver om dig hela tiden


Molnfri bombnatt 2014

Som tysta bombräder och ofunna olycksplatser
Jag skulle skrikit när det hände
Om jag visste
Ingen visste
Så vi fortsatte våra liv
utan att veta att tillvaron
var en nedräkning
En ofunnen olycksplats
Att bomberna fallit i tystnad
Men lämnat granatsplitter överallt

Jag skulle gjort allt
Om du bara låtit mig
Men jag kan inte andas åt dig




Fri vers av Elsa Rohlén
Läst 291 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-05-31 20:33



Bookmark and Share


  petter rost
En livssaknad skriven i eld. Och ändå – som sann människa och poet kan du ur saknaden och sorgen formulera skönhet, som den nästan ekande slutraden
"Men jag kan inte andas åt dig", hur den omöjliga närheten kan uttrycka en sådan – närhet.

2015-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Elsa Rohlén
Elsa Rohlén