Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
två dikter om mänskornas förhållande till jorden. tänk St. Franciskus av Assisi, som domedagsprofet


skapelsens sång

jorden vore en misslyckad spindelhona
hennes spindelnät av trädgrenar är så svart och synligt
hon ville väl aldrig faktiskt fånga någon.

men vi tvingar oss in i hennes mun
skänker henne skuldmedvetet våra ruttnande kroppar och samveten
efter en livstid av att äta sönder henne
och som gökungar döda hennes andra barn.

hon bryter oss som bröd för våra synders skull.

***

solarna splittras mot evigheten
himlakropparna kallnar
också planeter drömmer om att bara somna in vid hög ålder.

budskapen om undergången blev gröna reklamskyltar
övermålades av dem som syndafloden inte når i deras takvåningar
vänta ingen hjälp från de mäktiga & rika
de vet att deras förgyllda kroppar ruttnar allra sist

tiderna med fingervarm luft är snart över
likstela åkermarker väntar oss
och stormar som slungar oss utom räckhåll för varandra

denna ångest kan vi inte välja bort
den måste sugas upp med rötterna som förgiftat grundvatten.




Fri vers av strndbrgfkr
Läst 441 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-04-05 17:31



Bookmark and Share


    tehdog
Känner en illvilja till ord som synd men i den här dikten kändes det helt okej, då konnationen gör jorden till lagstiftare på något vänster. Bokmärker den här.
2015-04-14

  M M Mannheim VIP
En dikt med flera bra invinklingar. Du kan få in meningar i orden som får läsaren att tänka efter.
Välkommen in på poeter!
2015-04-06
  > Nästa text
< Föregående

strndbrgfkr
strndbrgfkr