Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En scen ur en barndom från ett annat århundrade.


Modern


Draperiet
i mörkröd sammet
var som en förlängd del
av de fallande vecken
på hennes nya klänning

Den mörka dörren
av gammalt skuret trä
lovade ingenting
för den var stängd
som alltid

Jag var modig den dagen
öppnade dörren
utan lov
och togs emot av
en oemotståndlig köksdoft

Där stod hon
finklädd
med ett vitt förkläde
log och visade silverbrickan
med nykokad knäck

Ta en du
sade hon
de är ju så många
Då förstod jag
att hon hade väntat på mig.



4/4 2015




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-04-06 12:58



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
En underbar överraskning för den lilla flickan!
Kram!
ML
2015-04-06

  KYREUS of Sweden
Så vackert!
2015-04-06

  Nanna X
som en arkaisk dröm...
2015-04-06

  Magdalena Eriksson VIP
gott som barndom fast nu !
2015-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP