Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beskriver känslan av en förälders budskap i en vaggvisa till sitt barn. Jag skrev ihop den för några månader sedan .


till min älskade skatt

Min älskade skatt här kan du vila i natt
här kan du drömma om lyckliga ting
och om hur varje stjärna på himmelen blir din. 

I din dröm ska du känna dig älskad och varm ,
som om de ljusaste ljuset räckte sin hand, 
detta ljus ger dig frid, hopp och tro tröst och glädje , 
det ger dig sitt ord och tar dig mot färden. 

Färden mot lycka och trygghet minsann, 
ja den tar dig högt upp bland molnen om den kan,
Och handen som värmde din hand med sin,
ja den ger dig nu nyckeln mot lyckliga ting. 

Den leder dig bort från den ondska som finns, 
bort från det mörker som skrämmer dig blint.
Den tar dig till platsen där varje barn ler,
till platsen där barn faktiskt kan be om mer. 

De kan be om kärlek , trygghet och hopp, 
de kan be om lycka och frid med sin kropp. 
De behöver ej formas, de kan va som de är , 
för de vet att de älskas, precis som de är. 

Detta ljus de talar så starkt som en sol ,
med röst utav bomull den säger några ord.
Ord som berör men som ger dig det där, 
det där som du lever för och som formar dig som du är,
dig som person och som det finaste som finns. 
för dem är du allt, ja och lite till

Denna lycka finns överallt ,då den omger just dig
och var du än går, så ska jag alltid skydda dig. 
Du är min dotter, min son och min skatt. 
För dig ska jag alltid finnas där varje natt.

I mörker som i ljus, ska jag vandra vid din sida,
och skydda dig med kärlek och ljuset som för dig ska skina,
för du är ju mitt allt ja den vackraste stjärnan.
Som finns i mitt liv och som ger mig den äran. 

En ära jag med glädje och stolthet ska bära, 
att få kalla mig moder till en sån vacker liten stjärna.




Fri vers (Modernistisk dikt) av elinmb91
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-04-06 16:03



Bookmark and Share


  Nannie
väldans fint
2015-04-11

    ej medlem längre
Starkt berörande!
2015-04-09
  > Nästa text
< Föregående

elinmb91
elinmb91