Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fördomar och neofobism är nog outrotlig den,nerärvda i instinkternas genbank. släktskap med rasismen rent av.


JANTELAGSBYN

Har du sett den nyinflyttade grannen nån gång ?
jag har inte sett henne sen hon flytta in,går hon
aldrig ut eller är hon sjuk ?

-Jo,jag såg na en gång förra månaden när hon klev
ur en taxi,inte sen dess,har hört av hyresvärden att
det lär vara en knepig person som ägnar sig åt att
skriva böcker.

Jasså ! de e en sån där en författare,jo de vet man
hur dom är,tycks vara å veta bättre än andra dom,
men här i byn snöper vi sånna,här ska di inte komma
å tro att de är bättre än nån annan,för då tar vi ner
dom på jola och lär dem allas lika värde,och att sälla
sig till de mönstergilla å inte bryta av,nä ! sånna där
ska vi nog få pli på,så di bli som folk.

-Vi får  kanske  förorda  om  en  byalagsstämma  och
diskutera saken demokratiskt.

Ja,! sånna där vill då fan int ja ha här,de sprider bara
en ogästvänlig stämning och dåli energi å ofta bruka
nä va nå fel i huvve på dom ock för di tänk int som vi.,
å fan tana om hon börja gå omkring å slå griller i huvvä
på folk,då åk hon ut härifrån på kvastskafte hon kom
hit med,fan trott om nä int ä en sån där häxa.
                                       *




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-07 11:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP