Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är så svårt att vinna


Istället för Cocostoppen


Framme
svettig och varm
vid Låtsasmålet
Livet är en bergskedja
som sträcker sig från topp till topp
man måste hitta vägen
man måste finna väggen
och blommorna och gräset
i vinter som i sommar

Kämpar lugnt
vid Låtsasmålet
utan rädsla mer
finner varje blomma
varje grässtrå
vet var stenarna ligger
och snavar ingenstans

Lycka vore
att klättra upp till
Cocostoppen
där vältra sig i
livets sötma
Jag tror att jag finner
en annan topp
och väljer den istället

Saken är den
man vinner inget
som man aldrig låtsas
söka efter.



9/11 1989




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-04-07 21:37



Bookmark and Share


  P-E-H
Gillar den här... inklusive de sista raderna som jag tycker gör den mer personlig.

Snyggt!
2015-04-08

  KattenKin VIP
Ja hur många cocostoppar har man inte satsat på, och ner ramlar man ständigt! Men det är bara att lura sig vidare med lite nya portioner självsuggestion. Och en del cocostoppar ser ju så inbjudande ut, så det går nästan uppför av sig självt! Bra skrivet!
2015-04-07

  Nanna X
tänk att man måste lura sig själv vidare hela tiden...
2015-04-07

  Magdalena Eriksson VIP
Gillar allt utom slutet.
Känns.
Tycker det blir .. mer öppet utan sista raderna att läsa och uppleva.
2015-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP