Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt kom i en period när sorg var ett tema i mitt liv. En väns mammas begravning. David Grossmans bok; Fallen ur tiden.


Sorg

Jag begråter mig
Jag begråter den som dog en gång
den som var glad
den som ännu inte hade börjat
märka sin existens
den som ännu inte
hade fött den misstro som nu blåser sin dova ton.

Jag begråter de liv vars minne vårdas i kyrkor, lundar och på gravplatser. De som också försökte. Och försökte.

Jag begråter alla stängda dörrar. De som slog igen.

Begråter all den sorg som aldrig tog form, inte blev verklig.
Kom aldrig tillkänna. Som inte hittade hem.

Och drivor av oförlöst kärlek utanför husen.
Förtorkat som trampas till pulver av mänsklighetens tramp.

Framåt i förblindade!?




Fri vers av Gert Johansson
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-10 18:41



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Text som berör mitt inre!
2015-04-10

    ej medlem längre
Sorg och styrka bor i dina ord.
2015-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Gert Johansson
Gert Johansson