Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BRONSSTATYN

Den   melankoliskt   grubblande   filosofen
och vetenskapsmannen  hade  inte  sett sig
i en spegel  på över ett år, och  när  han till
sist   gjorde  det  kände  han  inte  igen  sig.

Från  att  ha  varit  en  civiliserat   välansad  
och nyutexaminerad  filosofie  doktor  med 
vetenskaplig fakultet inom  kemi och meta-
fysik, såg han nu ut som en vilde.

Att både vattna och äta av kunskapens träd
ökar  orsak  och  verkan, en  dag  fann  man
honom   sittandes  orörlig  i  Le  Jardin  des
Plantes, men inte honom själv, endast hans 
uppenbarelse i form av en bronsstaty.

                                      *




Prosa (Kortnovell) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-12 01:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP