Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fasching i april

Att lyssna på jazz får mig alltid att
känna mig som en sval och
samlad person
som klär i trenchcoat
och kan promenera i regn
utan att bli blöt i håret

Som röker smala cigaretter
dricker sitt kaffe svart
kysser stiliga unga män
utan att läppstiftet smetar
som dansar till fem
i Chanel nummer fem

Jag önskar jag också kunde
stå på scen på Fasching i april
Jag önskar jag kunde bära upp
en svinrygg och aftoncocktail
Jag önskar jag också var Monica Zäta
Men det ser rätt dåligt ut

Jag har inga rådjursögon
Jag är inte övergiven
snarare överdriven
inte enkel, vacker, öm
Möjligtvis öm men det är
för att jag ramlade på vägen hit

Jag står inte på scen på
Fasching i april
Jag sitter i publiken
Skriver, svär och tar en till
Jag är inte en sval och
samlad person

Jag går bra ändå




Fri vers av Elsa Rohlén
Läst 222 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-04-12 21:42



Bookmark and Share


  petter rost
Jävlar som du dammar på, Elsa Jag har ju haft turen att få höra och se dej på nåra spoken world scener och detta starka krönikepoem skulle jag sannerligen vilja höra dej läsa. Kanske verklighet en vacker dag...
2015-04-13

  Karl-Bo Lundstedt VIP
OJ, vad Du tigger om Bo-Märken!!!
Hugaligen så bra!! Suveränt diktat..
Men jag kan också se detta som en prolog till en väldigt BRA bok..
Du har ju hela kittet här!! Skulle en bok
Börja med den öppningen, så skulle vad som, kunna hända därefter.. Och jag skulle självklart köpa den..
Men, men.. Nu ÄR det väldigt bra poesi!
Naket, vaket!! Och Du!
Du ÄR Bra Ändå!!
Applåder o Bo-Märke
Med vänlig hälsning,

KB
2015-04-13

    ej medlem längre
Att gå bra ändå.
Stort.
Skulle jag också vilja just nu.

Tack för god läsning!
2015-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Elsa Rohlén
Elsa Rohlén