Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Sagans land.


På strövtåg i Fantasins skog



Går omkring å strövar i Fantasin.
Ger lakrits till en enhörning, så fin.

Badar i en damm av urgod grädde.
Kallas INTE för Marre, den Rädde !

Kämpatag mot allsköns Troll var´e här!
Gyllne ån frusit, - jag tar några skär.

Snöstjärnor lyser och tindrar så klart.
En stor röd björn kommer, jag flyr med fart!

Stannar först, när jag nått en skön glänta.
Känner så starkt för å va´ nånns jänta !

Kungen i Sagan kommer emot mig!
Han bjussar på rött vin å god pastej.

Äter och smackar för allt jag är värd.
Talar med ´en, försöker låta lärd!

Han torkar min mun med lillprinsens kolt.
-Sånn ärorik servett, säger jag, stolt.- -

Men, vad ska man med sagokungar till --
om de inte gör, precis, det man vill !?

Han flög på mig, fyllde mig med Himmel
mitt i Sagornas fantasi-vimmel ! - - -

Och, som om detta icke vore nog, ---
fylldes med sagoväsen, denna skog !

Vi firade Livet -- tills det vart kväll.
Å, jag vart så lycklig och tillfredsställd!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-14 17:50



Bookmark and Share


  aol
Sagolikt fin analys i dikten av en fri fantasi som greppar tag i en och tar med mej och känslan att få mingla i din sagoskog,
2017-07-05

  Berth
En jättefin dikt lätta och glada verser. Nu känner jag igen dig.
2015-04-15

    Dan Myrbeck
Bra, i fantasin
blir varje
önskning din.
2015-04-15

  P-E-H
En underbar saga! Sparar den som bokmärke.
2015-04-15

  KattenKin VIP
Vilken fin saga!
Den tar jag med mig...
2015-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf