Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I varje clown


IN TREATMENT


IN TREATMENT

I varje clown
finns en botten
med en klang av sorg

Bak sin glada mask
ser han förstulet på oss
På dig och mig

Söker i vårt skratt
i våra leenden
en blick till tröst
Såsom i en spegel

Som Paul Weston
speglar sig i sina kunder
Ser oss i ögonen

Terapeutiskt.
Yrkesetiskt.
Professionellt.

Ser med fast blick
Utan att visa
sig själv

Full av sorg
när vi har gått


TERAPIASSA

Joka klovnissa
on pohja
jossa suru soi

Maskin takana
hän katsoo meitä salaa
sinua, ja minua

Etsii meidän naurusta
meidän hymystä
lohdullista katsetta
Peilistä ikään

Niin kuin Paul Weston
peilaa itseään asiakkaistaan
Katsoo meitä silmiin

Terapeuttisesti
Työeettisesti
Ammattillisesti

Katsoo vakaasti
paljastamatta
itseään

Surua täynnä
kun lähdemme pois




Fri vers (Fri form) av Bo Ejerstad
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-15 09:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Ejerstad